A nemek közötti esélyteremtő stratégiák fejlesztése nemzetközi együttműködésben Tatán

ReStart avagy Egy asszony – több élet

Műhelymunka – Az újrakezdők és az őket támogatni kívánó szakpolitika

Háttér

A műhelymunka célja, hogy a résztvevők hiteles és értékes információkat kapjanak a változás küszöbén történő átjutáshoz és a sikeres továbbhaladáshoz. Motivációt a belekezdéshez, inspirációt az úthoz, választ a kérdésükre, körképet a piaci viszonyokról és támaszt, hogy tudják, nincsenek egyedül ebben a helyzetben.

Meglehet, hogy minden könnyen és magától értetődően történik, de akad, amikor nem zökkenőmentes a változás. Van, amikor muszáj, van, amikor mi vágyunk már valami újra: az eseményen olyan emberekkel beszélgetünk, akik már voltak az újrakezdés küszöbén –, váltottak, változtattak és másokat is segítettek ebben.

Előadók

Matheidesz Dóra

“43 éves vagyok, többszörös pályaelhagyó, két fiú anyukája, vállalkozó, a b.boom kismama divat alapító tulajdonosa, mellrák túlélő. 12 éve gyűrjük egymást a vállalkozásommal. Ekkor döntöttem úgy, hogy a hivatali pályámat feladva fejest ugrok a kereskedelembe. Szerettem volna elhozni a magyar kismamáknak a nyugati országokban már elterjedt minőségi és stílusos viseletet. Hát megléptem. És hogy megbántam-e? Erről is fogok beszélni, amikor bemutatom a csúcs- és mélypontokat, az állóvizet, amit leküzdöttünk, együtt, egymással, egymásért – a vállalkozás és én. Szeretném a saját példámon keresztül bemutatni, hogy egy anyának miért lehet opció a vállalkozói lét. Megmutatom, én miben mérem a sikert, és mit tekintek kudarcnak, beszélek a könnyedséget és felszabadult érzést adó helyzetekről, s arról is, milyen a kilátástalan helyzet.

Mesélek arról, miért döntöttem úgy, hogy a biztos, jól fizető állásomat feladom és a bizonytalan felé indulok. Milyen előkészületeket tettem, milyen okaim voltak bevállalni a rizikót. Megmutatom, hogy honnan volt lendületem és mik voltak a legnagyobb félelmeim, beszélek arról, hogy a 12 évvel ezelőtti terveim és elképzeléseim mennyire valósultak meg, és hogy honnan hova jutottam. Vallom, hogy egy vállalkozást nem lehet a magánélet és a család összefonódása nélkül jól csinálni, vagyis amikor egy nő vállalkozik, akkor az egész család vállalkozik. Személyes példáimon keresztül mutatok egy-két érdekes, izgalmas, tanulságos helyzetet.”

Stipsits Ibolya

Stipsits Ibolya Győrött él, 14 éves kora óta dolgozik. Irodavezető volt 36 éves koráig. Lánya születése után megbetegedett, aminek köszönhetően megismerkedett a pozitív gondolkodás fontosságával. Megtapasztalta, hogy milyen az, mikor az embert magára hagyják és gyógyulása után elkezdett embereken segíteni, ami még a mai napig is tart.

Negyven évesen megvalósítja gyerekkori álmát, kozmetikus lett. Elvégezte az iskolát, továbbképzéseket, stúdiót nyitott pár év alatt komoly ügyfélkört épített ki.

Hat évvel ezelőtt, ötvenes évei közepén egy fényképezőgép került a kezébe és ez a pillanat egy teljesen új fejezetet nyitott az életében. Elkötelezetten tanult és gyakorolt, a fotózás a szenvedélyévé vált, megtalálta azt a tevékenységet, amire mindig is vágyott.

Diplomás fotóművész lett. Tavaly, 2018-ban a Fotográfia Világnapján a FIAP Nemzetközi szervezet FIAP Silver fotóművész minősítését vehette át, ami azért egyedülálló teljesítmény, mert hazánkban nőként ő érte ezt el elsőként. Rengeteget utazik, és elsősorban portrékat készít. Az eredmény egy sor szakmai elismerés. 72 országban több száz kiállított kép, 86 elnyert díj. Idén Görögországban és Nepálban szerzett komoly elismeréseket.

Kinek ajánljuk?

 • nőknek es férfiaknak
 • munkaügyi központok tanácsadóinak
 • pályaelhagyóknak
 • újraindulóknak
 • pályaváltoztatóknak
 • vállalkozóknak
 • HR szakembereknek, karriertanácsadóknak
 • munkába visszatérni kívánó családanyáknak
 • anyaság miatti pályamódosítóknak
 • karrierépítőknek
 • akik azt érzik, a változás küszöbén állnak
 • akik munkahelyet/szakmát váltatnának
 • gyakorló szülőknek és leendő szülőknek

Programterv

08:00 - 08:30
Érkezés és regisztráció
08:30 - 09:00
Műhelynyitó gondolatok, célállítás
09:00 - 11:30
Matheidesz Dóra
12:00 - 14:30
Stipsits Ibolya
Erre az eseményre már nem lehet regisztrálni.

Dátum

2019. április 04.

időpont

08:30 - 14:30

helyszín

Piarista rendház
2890 Tata, Tanoda tér 5./a

Szervező

Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság
Telefonszám
06 30 747 9544
E-mail
katalin.illes.kadek@mznt.hu
Honlap
http://mznt.hu

Other Organizers